In de omgeving

Lazio is een van de veelzijdigste en spannendste omgevingen van Italie, en veel meer dan alleen het achterland van Rome. Bijzonder indrukwekkend is het heuvellandschap in het noorden.  Collevecchio in Sabina, ten noordwesten van Rome, is bekend om zijn karakteristieke mozaïeklandschap, vol middeleeuwse dorpen, olijfgaarden en bossen.

Ook liggen de meren Lago di Bracciano en Lago di Bolsena, de stranden van Frejene en Tarquinia en het Nationale Park Bassano en Trevignano op korte rij-afstand van Casale ‘Regina’.

Sanctuary of Santa Maria in Vescovio,Selci

Houdt u meer van shopping? Rome ligt natuurlijk ‘om de hoek’  met o.a. Via dei Condotti (een van de duurste winkelstraten van Rome, die loopt van het Piazza di Spagna naar de Via del Corso) en de Via del Corso (de bekendste winkelstraat). Via del Boschetto ligt in de Romeinse wijk Monti, net achter het Colosseum. Hier vind je geen grote ketens, maar juist kleine winkels met bijzondere producten, handgemaakte tassen, hippe kleding en originele cadeautjes.

Sportief ingesteld ? De Sabijnse heuvels lenen zich uitstekend voor paardrijden, wandel-en hike tochten, fietstochten,  golf,  wildwater-kano-varen etc.

Of u komt naar Casale ‘Regina’ om juist gewoon te genieten van rust, ruimte en de talloze geuren & geluiden van het Italiaanse platteland.

de weergaloze ochtend

het dal vult zich met watten

witte wolkwatten

de struiken kwetteren je te pletter

honderdduizend vogels

boven de sabijnse heuvels

verschijnt een gloeiende pit

de zon

god bestaat

en laat dat weten

‘s ochtends

om een uur of half zes

voor de liefhebbers

(uit Kop & Schotel – Youp van ’t Hek)