Rome ligt op nog geen uur rijden van Collevecchio.  Eenvoudig bereikbaar met eigen auto – maar ook  met de trein vanaf het station Poggio Sommaville/Collevecchio, op 5 minuten van Casale Regina.

In Rome struikel je bijna over het grote aantal monumenten. Op elke straathoek is immers wel iets bijzonders te zien, van het indrukwekkende Colosseum tot kleine, intieme kerkjes die de mooiste fresco’s en mozaieken herbergen. De must-see’s in Rome :

Colosseum, Pantheon, Forum Romanum, Sint Pieter & Sint Pietersplein, Sixtijnse Kapel, Trevifontein, Piazza Navona, Villa Borghese, Spaanse trappen, Engelenburcht, Circus Maxiumus en Il Vittoriano.

Casale Regina Spaanse Trappen

Met de Roma Pass krijg je gratis toegang tot de eerste twee bezienswaardigheden (uit een lijst van 38 monumenten en musea in Rome), kun je onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer in Rome en krijg je korting op de toegangsprijs bij de meeste andere monumenten, musea en evenementen die je bezoekt. Bovendien ontloop je de lange wachtrijen. De Roma Pass is geldig voor 3 dagen of voor 48 uur

Markten : een bezoek aan een markt in Rome is misschien nog het beste te vergelijken met een bezoek aan een theatervoorstelling. Er wordt flink tegen elkaar opgeboden, met handen en voeten onderhandeld en uiteraard luidruchtig over en weer geschreeuwd voor een transactie tot stand komt. Zelfs over een simpel bosje rucola sta je zo een kwartier te praten!

Het Campo de’Fiori is zonder twijfel het bekendste marktplein van Rome. Al eeuwenlang wordt er elke dag op het plein een kleurrijke markt gehouden, met verse groente en fruit, kruiden, olijfolie, allerlei toeristische souvenirs.

Elke zondagmorgen is het dringen op de vlooienmarkt bij de Porta Portese in Rome. Op de ‘grootste rommelmarkt van Europa’ is eigenlijk alles te koop, van vintage kleding tot antiek. Of het je nu te doen is om antiek, brocante of vintage kleding, wie echt wat moois wil scoren kan er maar beter vroeg bij zijn: bij het krieken van de dag heb je nog alle keuze! Gewoon even de sfeer van de markt proeven en lekker slenteren langs de authentieke kraampjes – afgewisseld met de meer toeristische stands van de afgelopen jaren – kan natuurlijk ook. Let op zakkenrollers!

De markt in de wijk Testaccio in Rome is de ultieme culinaire traktatie, voor al je zintuigen. Er is van alles en nog wat te koop, maar de nadruk ligt toch wel op culinair gebied.  In de zomer van 2012 verhuisde de markt van Testaccio van het Piazza di Testaccio naar een nieuw onderkomen aan de Via Galvani. De nieuwe markt telt maar liefst vijfduizend vierkante meter, een oase voor foodies!  De nieuwe markt is daarmee niet alleen de grootste maar ook de mooiste markt van Rome, waar je van alles kunt vinden. Er is ook veel meer aandacht voor biologische producten, die je zo toelachen dat je niets anders kunt dan ze kopen en er heerlijk van genieten!

De markt op het Piazza di San Cosimato, midden in Trastevere, is echt een markt waar je helemaal op kunt gaan tussen de Romeinen die er hun dagelijkse boodschappen komen doen.

Je vindt hier veel verschillende kramen met onder andere groente, fruit en delicatessen van hoge kwaliteit. Er is bovendien een enorme keuze aan bloemen en huishoudelijke artikelen. Als je de bijzondere sfeer van het volkse Trastevere wilt proeven, waar volgens de inwoners de enige echte Romeinen wonen, mag je deze markt niet overslaan!

Buon viaggio!